Door op “Alle cookies accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op dit apparaat voor het verbeteren van je websitenavigatie en het analyseren van je handelingen op deze website. Zie onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Unesco Mens en Biosfeergebied

Unesco Mens en Biosfeergebied

Erik Vanmierlo ontving als schepen van leefmilieu in de Zeepziederij in Bree het label “Unesco Mens en Biosfeergebied”.  Bocholt heeft nu als onderdeel van Kempen-Broek, samen met Maaseik, Kinrooi, Bree, Craenendonck, Weert en Nederweert, een kwailiteitslabel waarmee we nationaal en internationaal kunnen uitpakken. Zowel toeristisch als economisch zetten we Bocholt hiermee op de kaart en streven we samen met alle partners naar een duurzame ontwikkeling van onze regio. In de komende 10 jaren zullen we bewijzen dat we in onze regio bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van landschappen, ecosystemen, soorten, genetische variatie en ecosysteemdiensten. De werking bevordert een economische en menselijke ontwikkeling die sociaal-cultureel en ecologisch duurzaam is. We ondersteunen onderzoek, kennis en educatie m.b.t. milieueducatie- en opleiding, onderzoek en monitoring met betrekking tot lokale, regionale, nationale en mondiale vraagstukken op het gebied van natuurbehoud en ontwikkeling.

Met de erkenning wordt het Kempen Broek het eerste grensoverschrijdende Mens & Biosfeergebied in de Benelux, het eerste in België en het tweede in Nederland!

Mens & Biosfeergebieden zijn plekken waar lokale gemeenschappen samen werken aan een positieve, duurzame toekomst voor zichzelf en hun streek – zeg maar hun deel van de biosfeeer, het dunne laagje van onze planeet waarin leven mogelijk is. Kenmerkend voor Mens & Biosfeergebieden is dat ze dynamisch zijn : innovatieve methoden voor de bescherming van biodiversiteit gaan er hand in hand met sociaaleconomische ontwikkeling. Het gaat dus over duurzame ontwikkeling van een gebied, en heeft daarnaast een wetenschappelijk karakter, met onderzoek en educatieve activiteiten als belangrijke pijlers. Voor de gemeente Bocholt kan het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw (PVL – Biotechnicum) hierin een ondersteunende rol spelen.

No items found.

Ook jij kan met ons SAMEN werken

Word lid en samen maken we Bocholt mooier
Bedankt! Wij nemen spoedig contact met u op.
Oei! Er is iets fout gegaan. Contacteer ons via samen.bocholt@gmail.com